Tag: 爱上海YEQ


Peconic House / Mapos


first_img Houses Gentry Construction Company Inc. Products translation missing: en-US.post.svg.material_description United States 2016 Year:  Photographs:  Michael Moran Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/901645/peconic-house-mapos Clipboard Interior Designer: Area:  4000 ft² Year Completion year of this architecture project ArchDaily “COPY” Manufacturers: Apavisa, Geberit, Vitrocsa, AGA, Duravit, Eurofase, Fleetwood, Kohler, Lindsey Adelman, Maharam, Mecho Systems, North Shore Window & Door, Rich Brilliant Willing, Stone Source, Viking, Viking Range, Waterworks, Acucraft, Gagenau, John Beitel, +6Kirsch, LCK Enterprises, Madera-Trade, NY Green Roof, School House, Tebbens Steel-6 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/901645/peconic-house-mapos Clipboard “COPY”center_img Peconic House / Mapos CopyAbout this officeMaposOfficeFollowProductsWoodGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsVietnamHampton BaysUnited StatesPublished on September 13, 2018Cite: “Peconic House / Mapos” 13 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Lighting Designer: Architects: Mapos Area Area of this architecture project Mapos Peconic House / MaposSave this projectSavePeconic House / Mapos Photographs General Contractor: Mapos Save this picture!© Michael Moran+ 31Curated by Fernanda Castro Share Projects CopyHouses, Houses Interiors•Hampton Bays, United States Products used in this ProjectWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingLandscape Design:John BeitelEngineering:Condon EngineeringCity:Hampton BaysCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Michael MoranText description provided by the architects. The Hamptons enjoys a storied past. Unique daylight and compelling landscapes have drawn artists to this part of Long Island’s South Fork for the last century and a half, and their work here includes an important body of modernist fine art and architecture. Yet more recently, the Hamptons’ allure has outsized its capacity—sprouting insensitive residential development, snarled traffic, and a national reputation for showing off. When a longtime Mapos client asked us to consider creating a multi-generational family retreat overlooking the Peconic Bay, we initiated dialogue about preserving the Hamptons’ historic character while accommodating the scale and refinement of 21st-century living. Save this picture!© Michael MoranPrior to assigning this commission to Mapos, the husband and wife had purchased five acres of bluff top, in which the Peconic Bay and old-growth forest sandwich a sliver of meadow. In that time, they had also become deeply enthralled by the property’s existing trees and fauna, particularly a 70 foot tall sycamore standing near the center of the meadow. Emboldened by our vision of reasserting the Hamptons’ creative and environmental legacies, the couple requested a compound that leaves as little imprint on the site as possible.Save this picture!© Michael MoranSave this picture!Main floor planSave this picture!© Michael MoranThe Peconic House is comprised of a 4,000-square-foot building and 2,000-square-foot terrace. Gently wedged into a hillock just north of the great sycamore and featuring low-slung proportions, the residence is designed to preserve the tree’s sun exposure and original views to Peconic Bay. Its roof is planted with native meadow grasses to camouflage human intervention, and to minimize the project’s impact on the watershed.Save this picture!© Michael MoranThe 200-foot terrace steps down the hillock in parallel to the residence, culminating in a 75-foot infinity-edge lap pool that extends to the west. Together, the house and terrace form positive and negative volumes, whose palette of concrete, cedar, reclaimed ipe wood, and Corten steel soften the overall linearity and evoke local vegetation and coastline. These unfinished materials are slowly developing a natural patina, and their color will ultimately blend into and become part of the landscape.Save this picture!© Michael MoranBecause the clients expressed a lifelong interest in Richard Serra and Andy Goldsworthy, the unfolding sequence with which one encounters these modern artists’ installations inspired our strategy for approaching the residence. Approaching guests follow a meandering stone wall through the woods and meadow of the site, eventually leading to a crisp line of Corten steel piercing the meadow; moving toward that image ultimately reveals the main residence, and conveys the visitor to its threshold.Save this picture!© Michael MoranOpening to a stepped living room that frames an east–west panorama of the Peconic Bay, the residence’s entrance was conceived as a startling experience—as if one has emerged from the forest. The interior further abstracts the bluff-top landscape, with unfinished cedar and reclaimed white oak following the site’s topography and crossing to the terrace via 100-foot-long glass wall. Every design decision supports this blurring of built environment and nature: the green roof promotes biodiversity while its cantilevers provide daylight harvesting in the morning and shade in the afternoon, and articulation of the east elevation creates a prow-like bay window for the master bedroom. The interiors’ abstraction and literalness play off one another, and intimate an overall sustainability strategy that makes this project as sympathetic to the environment, performance-wise, as it is visually.Save this picture!© Michael MoranProject gallerySee allShow lessSOM Breaks Ground on Block 9 in Downtown FargoArchitecture NewsUNStudio Shares Vision for Tessellated Hyperloop StationArchitecture News Sharelast_img read more




Recent Comments